Trädgårdsmöbler – så skall du förvara dem

Du som har köpt trädgårdsmöbler till din uteplats eller trädgård förstår snabbt på vilket sätt de kan tillföra något positivt i ditt hem. De skapar ju trots allt utrymme för att umgås och får barnen (och dig) att vilja vara utomhus mer, i alla typer av väder. Däremot är det ett faktum att vi lever i ett land där det inte alltid är så lätt att nyttja trädgården på samma sätt som på sommaren under hela året. Därför är det viktigt att du förvarar dina trädgårdsmöbler på ett tryggt och säkert sätt fram till att du kan ta fram dem igen.

När skall du ta undan möblerna?

Så när skall du då ta undan trädgårdsmöbler från din trädgård? Finns det något specifikt datum då man rekommenderas att inte längre ha möblerna utomhus? Det finns ett antal saker att tänka på i relation till detta. Först och främst handlar det om vilken typ av material dina trädgårdsmöbler är gjorda av. Det finns nämligen möbler som kan stå utomhus längre än andra. Kontrollera därför materialet och sök upp information om vilka väder de tål så blir det enklare att ta ett beslut om vad som passar. Det finns inget specifikt datum, däremot finns det mängder av möjligheter att ta in möblerna i tid genom att vara förutseende och ha rätt information om möblerna man har.

Var kan de förvaras?

Var skall de då förvaras när du väl tar in möblerna? Det viktigaste av allt är att det är på en torr plats då fukt kan göra samma typ av skada på trädgårdsmöbler som om de stod ute från början. Huruvida det är kallt eller inte spelar mindre roll, förutsatt att du inte har kuddar och liknande på samma ställe. Dessa måste alltid förvaras även varmt eftersom kyla kan skada tyg av detta slag på flera sätt. En del har trädgårdsmöbler i källaren, andra på vinden och vissa utspritt i olika delar av hemmet beroende på vilken typ av möbel eller material man talar om.

Genom att ta rätt steg från start så kommer du att kunna förvara möblerna väl under hela året. Sedan är det bara att ta ut dem igen när vädret är vackert och sommaren börjar komma åter till din värld. Då kommer du att kunna ha kvar dina trädgårdsmöbler under lång tid framöver och tjäna på att få ta del av den härliga kvalitet du hjälper till att hålla dem i.

Lämna ett svar